FRONT ROW EXHIBITIONS

MÄSSMONTRAR. MONTERSERVICE. EVENT.
SEDAN 1978
HÄNG MED OSS PÅ
info@frontrowex.se
+46 705 92 00 77
Front Row Exhibitions Kontakta Oss
Skriv en bättre Instagram biografi Front Row Exhibitions Framgångstips

5 viktigaste sakerna att tänka på när du skriver din Instagram biografi

Detta inlägg tar 2 min att läsa och är skrivet av Annika Lagerqvist


Okej, om jag kunde se hela din Instagram biografi hade jag snabbt fått en uppfattning om vem du är. Men för att läsa allt måste jag trycka på ”…mer” för att få ta del av all din info.

Instagram är i grunden en visuell plattform, men när långa texter visades i sin helhet försämrades den visuella biten. Så i slutet av 2018 tog man bort den möjligheten så nu måste du alltså trycka på ”…mer” om du vill läsa allt som står i biografin. Detsamma gäller när du postar text i ett inlägg.

Du har 30 sekunder på dig att göra intryck

De flesta som kommer till ditt konto för första gången vill veta vem du är. Oavsett om de hittade dig via en sökning, ett inlägg eller en tagg, så vill de läsa din bio för lära känna känna dig, och få en uppfattning om vad du gör.

Instagram Biografi Tips Front Row Exhibitions

Annika Lagerqvist Instagram Biografi

De första meningarna är de viktigaste

Skriv för den som kommer in på ditt konto för första gången. Men anta också att personen aldrig kommer att trycka på ”…läs mer”. Vad är då det viktigaste du vill att de ska veta om dig? För saken är den att när du väl har läst en Instagram biografi är det väldigt sällan du läser den igen. 

Med andra ord; Var tydlig och beskriv dig på ett spännande sätt så jag vill läsa ”…mer”. För här har du chansen att visa mer av din personlighet – det som gör dig unik!

Här är de 5 viktigaste sakerna att tänka på när du skriver din Instagram biografi

1. Sökbarhet

Ditt namn och ditt användarnamn är de enda i din bio som är sökbara på Instagram för att hitta dig. Så var extra noga med vad du skriver här!

2. 150 tecken

Instagram ger dig max 150 tecken att skriva i din biografi.

3. Lättläst

Skriv din Instagram biografi som en lättläst punktlista, du kan t.ex börja med en emoji som förstärker beskrivningen.

4. Vem är du?

Börja som sagt alltid med vem du är: Bloggare, Talare, Fotograf, Bagare. Kanske är du den mest anlitade snickaren i din stad, nämn då det! Har du fått en utmärkelse, skrivit en bok…ja, du fattar.

5. Var personlig

Om du nu har beskrivit dig själv på ett sätt som fångar min uppmärksamhet kommer jag med all sannolikhet att vilja klicka på ”…mer”, och här kan du vara personlig, typ; Älskar Italien, vegetarian, spelar badminton, läser deckare…

Kom ihåg att din Instagram biografi är din chans att imponera på nya besökare. Men fokusera alltid på vad de behöver veta mest om dig i de första meningarna.

Psst! Gillade du det här? Då vill du inte missa: Busenkelt knep som ger dina Instagram inlägg dubbel exponering