FRONT ROW EXHIBITIONS

MÄSSMONTRAR. MONTERSERVICE. EVENT.
SEDAN 1978
HÄNG MED OSS PÅ
info@frontrowex.se
+46 705 92 00 77
Front Row Exhibitions Kontakta Oss
Hur du klär dig business casual framgångstips från Front Row Exhibitions

Vad betyder det egentligen att klä sig business casual?

Detta inlägg tar 5 min att läsa och är skrivet av Annika Lagerqvist


Business casual är en professionell men ändå något avslappnad stil, fast vad som anses “affärsmässigt” varierar beroende på faktorer som klimat, kultur och företag. Här hjälper vi dig att reda ut vad det egentligen innebär att klä sig business casual. Oxford Dictionary definierar termen så här: 

En klädstil som är mindre formell än traditionella affärskläder, men ändå avsedd att ge ett professionellt och affärsmässigt intryck.

Men vad betyder det rent praktiskt?

Mode och stil är subjektiva termer, men skillnaden kan vara avgörande när du vill upplevas som professionell. Lutar du dig för mycket mot det affärsmässiga kan du känna dig överdressad och obekväm. Å andra sidan ger en för avslappnad klädsel, som ett par slitna skor och skrynkliga byxor, aldrig ett seriös intryck.

Bli medveten om de olika klädkoderna

Att förstå vad klädkoder innebär och följa dem har en stor påverkan på dina karriärsmöjligheter. Som anställd bör du följa företagets standarder, vilket betyder att du förväntas upprätthålla ett professionellt utseende på kontoret, kundmöten och i övriga affärssammanhang.

Intelligenta och välkvalificerade män och kvinnor avfärdas ofta

Man har sett hur många kapabla och välutbildade personer har svårt att sälja in sina ideér p.g.a av ett oprofessionellt utseende. Det kan ju kännas frustrerande eftersom kläder inte ska avgöra din kompetens eller trovärdighet. Men verkligheten är den att din klädsel påverkar andras uppfattning om dig och dina möjligheter till en affär eller karriär.

Lär dig vad klädkoderna betyder i olika sammanhang

Det finns ingen allmän regel av definitionen ”business casual.” Det beror snarare på, som jag nämnde tidigare, flera faktorer som branschen, företagets storlek, antal anställda, geografi, klimat, kultur samt ålder.

Alessandro Squarzi Business Casual Front Row Exhibitions Framgångstips Milano Italien

Alessandro Squarzi kan konsten att klä sig business men casual

Här ger vi dig 5 stilsäkra tips på hur du klär dig business casual på jobbet

1. Tänk Ralph Lauren

En skjortklänning eller ett par snygga byxor med en blus, stickad tröja och sportig trench.

2. Med eller utan slips

För män, beige eller khaki färgade chinos, skjorta (lätt uppknäppt), utan slips. Eller varför inte en dressad jeansskjorta med slips? Återigen, tänk Ralph Lauren!

3. Säg det med strumpor

Även en tenniströja så kallad polo, ihop med en blazer är en supersnygg casual look, och lägg gärna till ett par snygga, färgglada strumpor för mer personlighet. Du har väl sett Fredrik Eklund i Million Dollar Listing New York 😉

4. Skorna

Välputsade skinnloafers eller ett par mocka loafers på sommaren. Här måste du tänka Italien! Ingen ser om dina kläder är köpta på HM (som för övrigt har jättemycket snygga och prisvärda ”business casual” kläder) så länge du har ett par snygga, välputsade skor.

5. Väskan

Datorväska, handväska, manbag, eller plånbok – precis som skorna sätter din outfit på plats, så gör även väskan! Så har du en stram budget, köp dina kläder på HM eller i liknande butik, och lägg en större summa på kvalitetsskor och väska.

Life isn’t always perfect, but your outfit can be.

Pitti Uomo Business Casual Front Row Exhibitions Framgångstips Florens Italien