FRONT ROW EXHIBITIONS

MÄSSMONTRAR. MONTERSERVICE. EVENT.
SEDAN 1978
HÄNG MED OSS PÅ
info@frontrowex.se
+46 705 92 00 77
Front Row Exhibitions Kontakta Oss
7 stilsäkra tips på hur du klär dig för framgång

Så här påverkar dina kläder din framgång

Detta inlägg tar 3 min att läsa och är skrivet av Annika Lagerqvist


Oavsett om du gillar det eller inte så kommunicerar dina kläder – och hur du klär dig kan påverka dina chanser till att nå framgång.

Med det menar vi inte att kläderna definierar ditt värde eller vem du är som person. Men sanningen är den att varken vi vill det eller ej, så bedöms vi utifrån vårt utseende och hur vi klär oss – även om bedömningen ibland är orättvis. Hur du klär dig påverkar helt enkelt andras uppfattning om dig och hur du blir mottagen – speciellt på arbetsplatser eller i affärssammanhang.

Klä dig för framgång Pitti Uomo Florens 2017 Front Row Exhibitions

Undersökningar har visat att ditt utseende starkt påverkar andra människors uppfattning om din ekonomiska framgång eller om de känner att de kan lita på dig. Men också om du är lämplig att bli anställd, få en löneförhöjning, ta ett lån, etc. Med andra ord:

Du kommunicerar genom din klädsel, och det påverkar dina möjligheter till framgång.

Forskning har även visat att när du kombinerar ditt utseende med din kommunikationsförmåga så påverkas inte bara andras uppfattning om dig, men också hur de beter sig mot dig. Så rätt klädsel ihop med rätt beteende kan alltså vara avgörande för att få någon att vilja köpa din produkt, få igenom en affär, eller fånga din blivande livskamrat. Så hur klär du dig då för framgång?

Här får du 7 tips som ser till att din klädsel har en positiv inverkan på din framgång

Klä dig för framgång Pitti Uomo Florens 2017 Front Row Exhibitions

1. Visa inte för mycket hud

Det betyder alltså inga korta kjolar, utmanande tröjor eller blusar och skor som knappt täcker dina fötter.

2. Bär inte shorts

På vissa arbetsplatser är det helt acceptabelt att kvinnor och män bär shorts. Men om du vill framställa dig själv som professionell ska du undvika det.

3. Folk bör titta på ditt ansikte – inte dina ben

Detta gäller både män och kvinnor. Längden på ens klädsel är ett tecken på respekt för tillfället och de du möter. Att bära kortare kjolar eller shorts kan indikera brist på professionalism gentemot kollegor och klienter. Ju mer du har att göra med andra människor och deras pengar, desto mindre hud bör du visa.

4. Bär aldrig smutsiga kläder

Låter självklart, men många tror att de kan komma undan med att bära den där tröjan bara en gång till innan de lägger den i tvätten. Nej, det kan du inte!

5. Bär inte skrynkliga kläder

Använd ditt strykjärn! Det gör att du ser snygg och proper ut och visar att du tar dig tid att bryr dig om dig själv – och andra.

6. Bär kläder som passar dig bra

Håll dig borta från kläder som är för tighta eller för stora. Och om du har svårt att hitta kläder som sitter bra, gå till en skräddare som kan sy upp dina byxor eller sy in blusen, skjortan eller kavajen. Det ger dig en mer polerad och proper look.

7. Använd lämpliga skor och accessoarer

Bär inte smycken som är för pråliga, och använd alltid bekväma skor som är lämpliga för arbetet. Om du bär smink, överdriv det inte – less is more.

Så för att sammanfatta: Vill du nå framgång, välj kläder som återspeglar din trovärdighet! Och kom ihåg att din exteriör alltid fungerar som tyst kommunikation.

Företags Varumärke Lino Leluzzi Pitti Uomo Firenze Florence June 2017 Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com