FRONT ROW EXHIBITIONS

MÄSSMONTRAR. MONTERSERVICE. EVENT.
SEDAN 1978
HÄNG MED OSS PÅ
info@frontrowex.se
+46 705 92 00 77
Front Row Exhibitions Kontakta Oss
Hur klär jag mig för framgång Front Row Exhibitions www.frontrowex.se

5 stilsäkra tips på hur du klär dig för framgång

Detta inlägg tar 3 min att läsa och är skrivet av Annika Lagerqvist


Visste du att hur du klär dig kan påverka dina chanser till att nå framgång?

Med det menar vi inte att kläderna definierar ditt värde eller vem du är som person. Men sanningen är att varken vi vill det eller ej, så bedöms vi utifrån vårt utseende och hur vi klär oss – även om bedömningen ibland är orättvis. Hur du klär dig påverkar helt enkelt andras uppfattning om dig och hur du blir mottagen, speciellt på arbetsplatser eller i affärssammanhang.

Klä dig för framgång Pitti Uomo Florens 2017 Front Row Exhibitions

Undersökningar har visat att ditt utseende starkt påverkar andra människors uppfattning om din ekonomiska framgång eller om de känner att de kan lita på dig. Men också om du är lämplig att bli anställd, få en löneförhöjning, ta ett lån, etc.

Du kommunicerar genom din klädsel.

Forskning har även visat att när du kombinerar ditt utseende med din kommunikationsförmåga så påverkas inte bara andras uppfattning om dig, men också hur de beter sig mot dig. Så rätt klädsel ihop med rätt beteende kan alltså vara avgörande för att få någon att vilja köpa din produkt, få igenom en affär, eller fånga din blivande livskamrat. Så hur klär du dig då för framgång? Följ dessa 5 stilsäkra tips:

1. Jag vill titta på ditt ansikte – inte dina ben

Detta gäller både män och kvinnor. Längden på din klädsel är ett tecken på respekt för tillfället och de du möter. Att bära kortare kjolar eller shorts kan indikera brist på professionalism gentemot kollegor och klienter. Detsamma gäller utmanande tröjor eller blusar. Ju mer du har att göra med andra människor och deras pengar, desto mindre hud bör du visa.

2. Luktar det gris…

…är det gris. Låter självklart, men många tror att de kan komma undan med att bära den där tröjan “bara en gång till” innan de lägger den i tvätten. Nej, det kan du inte.

3. Gör strykjärnet till din bästa vän

Använd ditt strykjärn. Det gör att du ser snygg och proper ut och visar att du tar dig tid att bryr dig om dig själv och andra.

4. Bär kläder som passar dig bra

Håll dig borta från kläder som är för tighta eller för stora. Har du svårt att hitta kläder som sitter bra? Gå till en skräddare som kan sy upp dina byxor eller sy in blusen, skjortan eller kavajen. Det ger dig en mer polerad och proper look.

5. Använd lämpliga skor och accessoarer

Bär inte smycken som är för pråliga, och använd alltid bekväma skor som är lämpliga för arbetet. Om du bär smink, överdriv det inte – less is more.

För att sammanfatta: Vill du nå framgång, välj kläder som återspeglar din trovärdighet. Och kom ihåg; din exteriör fungerar alltid som tyst kommunikation. 

Företags Varumärke Lino Leluzzi Pitti Uomo Firenze Florence June 2017 Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com