FRONT ROW EXHIBITIONS

MÄSSMONTRAR. MONTERSERVICE. EVENT.
SEDAN 1978
HÄNG MED OSS PÅ
info@frontrowex.se
+46 705 92 00 77
Front Row Exhibitions Kontakta Oss
Familjeföretag Samos Grekland Front Row Exhibitions www.frontrowex.se

Följer du verkligen ditt hjärta? Låt dessa 2 grekiska familjeföretag visa dig vägen!

Detta inlägget tar 2 min att läsa och är skrivet av Malin 


Hur känns det att jobba med det man älskar? Det här är historien om två grekiska entreprenörer och familjeföretag…

Det är juli 2018 och vi hinner knappt lossa sista sponsorvepan på Heden efter årets Gothia Cup innan planet lyfter från Landvetter i Göteborg. Planet som ska ta oss på två veckors semester till grekiska ön Samos. Men vad vi inte vet, är hur djupt ön ska komma att beröra våra entreprenörs hjärtan…

Samos Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Soluppgång på Samos

Känner du att dina karriärsval styrs mer av vad som förväntas av dig än vad ditt hjärta vill? Möta Manolis och George som driver sina familjeföretag på Samos och låt deras historia inspirera även dig till att följa ditt hjärta!

George Kontaxis

Efter att ha bott fjorton år i Ohio, USA och två år i Holland (där hans fru Titia kommer ifrån) ville hjärtat återvända hem till Samos för att ta hand om sitt familjeföretag. Idag driver de vattensports uthyrningen Wind & Watersports på Pythagorio Beach på Samos sydkust.

Stranden och närliggande land har han ärvt efter sin farfar, men entreprenörskapet är farmors gener. Hon planterade en gång i tiden 300 olivträd åt familjen utifall att de skulle hamna i ekonomisk kris. Tack vare dessa olivträd kan George idag försörja sig och familjen året om.

Familjeföretag Samos Grekland Front Row Exhibitions www.frontrowex.se

 

Manolis

Manolis är hotellägaren som tidigare bott i Burundi, Afrika där han drev olika affärsverksamheter. Men dagen kom då han skulle återvända hem till Samos för att bygga sitt hotell och familjeföretag från grunden. Under somrarna kommer hans två söner med familjer från Aten och hjälper till och familjekärleken smittar av sig på dig som gäst!

Manolis kunde lika gärna varit pensionär idag, men efter två veckor på Apollon Resort förstår vi varför han inte är det. Han må vara en tuff affärsman men innanför bröstet finns ett hjärta av guld. Han älskar det han gör och älskar de han gör det tillsammans med – precis som Peo 😉

Så vad kan vi lära oss av dessa två familjeföretag?

Du, vi, George och Manolis må komma från olika platser, kulturer och branscher. Men vad som förenar oss som företagare är vår passion för människor, personlig service och framförallt; drömmen om att förena familj och företag. Så påminn dig om att så länge ditt arbetsliv drivs av hjärta och kärlek kan det (om du vill) förbli lika långt som hela din livstid.

Gillade du det här? Läs också: 3 sätt gruppträning kan göra dig till en bättre entreprenör