FRONT ROW EXHIBITIONS

MÄSSMONTRAR. MONTERSERVICE. EVENT.
SEDAN 1978
HÄNG MED OSS PÅ
info@frontrowex.se
+46 705 92 00 77
Front Row Exhibitions Kontakta Oss

5 Enkla Knep Som Gör Dig till en Kreativare Företagare

Kreativare Företagare Front Row Exhibitions Konsthallen Göteborg

5 Enkla Knep Som Gör Dig till en Kreativare Företagare

Detta inlägget tar 2 min att läsa och är skrivet av Malin


Inom yogan pratar man ofta om att rikta energin inåt istället för utåt, en visdom som är lika användbar för dig som företagare!

Med det menar vi: Fokusera inte så mycket på att försöka bli större och bättre än dina konkurrenter, lägg istället energin på att bidra med kreativare lösningar till dina kunder!

Men vi företagare har mycket omkring oss, och av personliga erfarenheter vet vi att stress påverkar vårt kreativa tänkande negativt. Prova därför dessa 5 enkla knep nästa gång du behöver boosta kreativiteten.

1. Ta en paus och bryt din rutin

Vad inspireras du av? Det behöver inte vara kopplat till företaget. Ibland tar vi en promenad till lokala bageriet Lilla Sur, en verksamhet vars framgång är uppbyggd på kärlek till brödhantverket. Det är omöjligt att inte boostas av passionerade företagare som dessa!

Eller varför inte besöka ett konstmuseum? Bilden ovanför är från utställningen Girls, Girls, Girls av Julia Peirone på Göteborgs Konstmuseum.

2. Lyssna på en podcast

Gå upp lite tidigare på morgonen och ge dig ut på en promenad med en inspirerande podcast i hörlurarna. Som The School of Greatness med Lewis Howes

3. Sätt upp mål

Att skriva ner dina mål frigör plats i hjärnan för mer kreativt tänkande. Det gör det också lättare att säga nej till åtaganden som inte är relaterade till målen.

4. Ta en yoga klass

Är du en av dom som säger “jag är för stressad för yoga”? Just därför är den ditt bästa verktyg för att hitta tillbaka till kreativiteten.Vi kan varmt rekommendera Yin Yoga som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.

5. Undvik vara en perfektionist

Inte förrän du släpper kraven på dig själv kan du hitta kreativa lösningar på dina problem. Har du t.ex. en idé du vill förbättra men inte vet hur? Dela den med någon du litar på och som tänker annorlunda än dig. Du har inte alla svaren och att be om andras åsikter är inte ett tecken på svaghet.

3 Sätt Gruppträning Kan Göra Dig till en Bättre Entreprenör →